Tatlısumak Şekerleme markası ile kurucumuz Ali TATLISUMAK öncülüğünde, 1978 yılında küçük bir sert şeker üretim tesisi ile 300 m2 lik bir alanda tek amacı kaliteli ürünler üreterek, tüketici tarafından aranır bir marka olmak ilkesi ile imalat hayatına başlamıştır.
Tatlısumak Şekerleme 1990 yılında yumuşak şeker üretmeye, 2001 yılında kokolin üretmeye başlamış ve aynı yıl Şoray ismini kullanmaya başlamıştır. 2014 yılında jöle üretim hattını da bünyesine katarak ürün yelpazesini genişletmiştir.
Şoray Çikolata Şekerleme olarak, kullandığımız hammadde kalitesi, kaliteli üretim anlayışı ile hijyen kurallarından taviz vermeksizin her geçen gün ürün çeşitliliğini artırmış ve marka olma yolunda emin adımlarla devam etmektedir.
Şoray Çikolata Şekerleme, halen Konya Organize Sanayi Bölgesinde toplam 20.000 m2 lik alanda üretim yapmakta olup, Türkiye ‘ de yaygın bir bayi ağına sahip ve 5 kıtada 40 ‘a yakın ülkeye ihracat yapmaktadır.
“Bir Tatlı Gülümseme” sloganı ile üretim maratonuna devam eden firmamızın en büyük amacı insanların ağzını tatlandırarak yüzlerdeki tebessümü ortaya çıkartabilmektir. Bunu başardığımız sürece Şoray olarak gururumuz katlanarak artacaktır.